Locatie Papendrecht

Willem Junior Academie

Iedereen kan meedoen

Als leerling van het Willem de Zwijger College kan je naast de gewone lessen ook meedoen aan de ‘Willem Junior Academie’. Het leerjaar of niveau maakt hier niet uit, iedereen kan meedoen! 

Tijdens de flexuren worden lessen gegeven in de vorm van modules. De modules bestaan gemiddeld uit zes lessen die lopen van vakantie tot vakantie. Denk hierbij aan sportieve, creatieve en technische modules, dat verschilt per schooljaar. Ontdek jij jouw nieuwe passie?  

Vaste modules tijdens het hele schooljaar: 

  • Sportklas
  • Debat
  • Muziekacademie
  • Dansgroep Golden Army
  • Cambridge Engels

Je hebt ook de kans om andere toffe modules te volgen zoals 3D tekenen, Arduino, Italiaans op vakantie, een reanimatiecursus en nog veel meer. 

De sportklas

Vind je sporten leuk én ben je sociaal? Dan is de Sportklas vast iets voor jou!

In de Sportklas sport je twee uur per week extra, naast de normale gymlessen. Of je goed bent in sport of wat minder maakt niet uit. Het gaat juist om het plezier om met elkaar in beweging te zijn. Doordat het leerniveau geen rol speelt, leer je ook kinderen uit andere klassen kennen.

Debat

Debatteren is overtuigend zeggen wat je vindt en waarom je dat vindt. Door dit te oefenen, krijg je meer zelfvertrouwen en leer je hoe je jezelf moet presenteren.

De Willem doet met een onderbouwteam en een bovenbouwteam aan spel-debatten en teamdebatten én aan speechtraining. Deelname aan D-BATE staat goed op je cv en maakt indruk bij de aanmelding voor een vervolgopleiding, hiermee kan je jezelf dus onderscheiden. Debatteren is een kunst, een sport en een spel!

Muziekacademie

Houd jij van muziek maken en zou je dat graag met andere muzikanten doen? Dan biedt de Muziekacademie jou de mogelijkheid om met andere muzikanten samen te spelen en podiumervaring op te doen.

Je repeteert tijdens het schooljaar met een theaterconcert als doel. Muzikanten en dansers kannen dan laten zien wat ze geleerd hebben. Dit concert is altijd een groot spektakel aan het einde van het schooljaar!

Ook worden de leden van de Muziekacademie vaak gevraagd om op te treden bij  diploma-uitreikingen, schoolfeesten en informatieavonden. 

Golden Army

Ze zijn bijna een begrip binnen het Willem de Zwijger College: de groene Golden Army truien. Alle leerlingen die deelnemen aan de Golden Army krijgen deze groene hoodie om te laten zien dat ze bij de dance crew van de school horen. 

De leden van de Golden Army doen iedere week waar ze blij van worden, namelijk dansen met elkaar! Ook de Golden Army traint om zich voor te bereiden op de grote theatershow aan het einde van het schooljaar. Tussendoor treden zij ook graag op, bijvoorbeeld een spontane flashmob op de Meent, dansen in een verzorgingshuis en tijdens het Open Huis.

Cambridge Engels

Wil jij je verdiepen in de Engelse taal? Wil je meer in het Engels lezen, schrijven, spreken en luisteren? Wil je een internationaal certificaat halen? Kies dan voor Cambridge English in jaar 4!

Cambridge English is onderdeel van de WJA en duurt ongeveer anderhalf jaar. Je volgt een keer per week 2 lesuren Cambridge English. Alles wat je in de les (en thuis!) doet, is erop gericht om je lees-, schrijf-, luister- en spreekvaardigheid in het Engels te vergroten. De lessen worden in het Engels gegeven en van jou wordt ook verwacht dat je Engels spreekt.

In het tweede jaar kan je ervoor kiezen om examen te doen en te slagen voor het Certificate of Advanced English (CAE). Dit certificaat wordt internationaal erkend en kan je gebruiken als je een opleiding of stage in het buitenland wilt doen of als je een Engelstalige/internationale opleiding in Nederland wil gaan volgen. Vaak hoef je dan geen toelatingstoets of extra cursus Engels meer te doen.

Er zijn geen kosten verbonden aan de lessen, maar het examen is voor eigen rekening. Wil je meer informatie over de Cambridge examens? Kijk dan op www.britishcouncil.nl

© Willem de Zwijger College 2023