Groep 7/8

Chromebooks

Altijd en overal digitaal

Het Willem de Zwijger College stimuleert je om gebruik te maken van digitale leermiddelen en bronnen op het internet. Daarom werken alle leerlingen al vanaf de brugklas met een Chromebook: een soort laptop die snel is en blijft omdat je alleen in de cloud werkt.

Een Chromebook maakt het leren aantrekkelijker en effectiever. Zo kies je de manier van leren die het beste bij je past en zijn de opdrachten en oefeningen altijd en overal digitaal beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld instructiefilmpjes bekijken, digitale oefeningen maken, (samen) aan presentaties werken of een ontwerp maken voor een 3D printer.

Aanschaf via een door school geselecteerde webwinkel

De school stelt een aantal eisen aan het type Chromebook dat gebruikt wordt. De aanschaf van het Chromebook verloopt daarom via een door school geselecteerde webwinkel. 

Vrijwillige aanschaf

De aanschaf van het Chromebook is vrijwillig. Leerlingen die niet over een via school aangeschaft Chromebook beschikken kunnen dagelijks een exemplaar van school lenen, maar mogen deze niet mee naar huis nemen. Ook wanneer er iets mis is met het eigen via school aangeschafte Chromebook kunnen leerlingen een Chromebook lenen.

"Met een chromebook kun je altijd en overal aan de slag"

Kosten

Het Chromebook kan worden gehuurd of gekocht. Om de prijs zo laag mogelijk te houden draagt de school via een stimuleringsbijdrage bij in de kosten voor de aanschaf van het Chromebook en bovendien betaalt school de software die nodig is om tijdens de lessen goed te kunnen werken. Deze software staat bij aflevering al op het Chromebook. 
In deze folder en begeleidende brief vindt u meer informatie over het bestellen van een Chromebook.

© Willem de Zwijger College 2023