Locatie Papendrecht

Excellentietraject

Voor (hoog- en meer) begaafde leerlingen op het Willem de Zwijger College

Ben jij op zoek naar uitdaging?

  • Ben jij een creatieve denker met een brede algemene belangstelling?
  • En heb je een goed stel hersens? 
  • Dan is het excellentietraject misschien iets voor jou!

Wat houdt het in?

Je volgt twee (flex)uren per week het excellentietraject. Je maakt aan het begin van het schooljaar een keuze uit:

  • het volgen van uitdagende individuele modules: onderwerpen variëren van psychologie, sterrenkunde, wiskundige problemen of het maken van een eigen taal.
  • een wetenschappelijk jaartraject in samenwerking met de Erasmus Universiteit, het Erasmus Science Programme. Hierbij starten en eindigen we op de universiteit en zet je je eigen wetenschappelijke onderzoek op. Een student-docent geeft een aantal colleges gedurende het jaar, over thema’s zoals neurowetenschappen.

Er wordt op een andere manier lesgegeven.

We kijken vanuit het grote geheel naar de details. Na deelname aan het excellentietraject (deelname mogelijk vanaf de brugklas) krijg je een officieel certificaat bij je diploma.

Denklessen

Alle leerlingen binnen het excellentietraject krijgen ook ‘denklessen’, waarin we aandacht besteden aan studievaardigheden, executieve vaardigheden en de theorie van mindset. De coach / coördinator hoog- en meerbegaafdheid begeleidt al deze leerlingen en is je vaste aanspreekpunt.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over uw (hoog)begaafde kind?
Neem dan contact op met onze coördinator hoog- en meerbegaafdheid mevr drs. E Bergwerf (ECHA-specialist in gifted education) via begaafd@wdezwijger.nl.

© Willem de Zwijger College 2023