Groep 7/8

Groep 7/8

Leuk dat je onze website bezoekt! 

Beste leerlingen van groep 7/8,

Volgend schooljaar stap je waarschijnlijk over naar een nieuwe school en wij hopen natuurlijk dat je voor ons kiest.

Om jullie enthousiast te maken organiseren we een aantal activiteiten zodat je een goede indruk van onze school krijgt, zoals informatieavonden, kennismakingslessen en een open huis. Ook komen wij langs bij een aantal basisscholen in de regio.

Het is heel erg leuk om naar het voortgezet onderwijs te gaan, maar ook best spannend! Dus laat je vooral goed informeren.

Kennismaken

Aan het begin van het schooljaar zijn de kennismakingsdagen. Je leert hoe je werkt met een Chromebook, doet mee aan een sportprogramma met samenwerkingsopdrachten en je gaat op de foto. Zo leer je je nieuwe klasgenoten snel beter kennen en weet je al aardig de weg in ons gebouw te vinden. 

Coach en flexuren

Op De Willem in Papendrecht heb je een eigen coach. Jouw coach helpt je en je kan altijd bij hem of haar terecht. Jullie bespreken samen hoe het met je gaat, hoe het gaat op school, wat je resultaten zijn, wat voor vakken je wilt volgen in de flexuren en wat je plannen zijn. 

In deze flexuren krijg je extra uitleg van het vak dat jij kiest, je kan de stof van een toets nog een keer oefenen of huiswerk maken. Ook leer je op welke manieren je vakken kan leren, taken moet plannen en hoe je je agenda bijhoudt. Dat noemen we studievaardigheden.

Op het Willem de Zwijger College krijgen leerlingen een kans. Als je veel wilt bereiken en laat zien dat je ervoor wilt gaan, heb je op onze school de mogelijkheid om door te stromen naar een hoger niveau.

Naast de normale lessen zijn er nog heel veel andere activiteiten waar je aan mee kan doen. Bijvoorbeeld de Willem Junior Academie,  een voetbaltoernooi voor brugklassen en superleuke schoolfeesten!

De Willem in Hardinxveld-Giessendam

In Hardinxveld-Giessendam ga je op De Willem gepersonaliseerd leren volgens het  concept van het Zweedse Kunskapsskolan. Dit betekent dat we rekening houden met jouw tempo, niveau en ambitie. Je krijgt meer inzicht in je talenten en je leert je sterke en zwakke punten kennen. Zo krijg je stapje voor stapje meer verantwoordelijkheid om het beste uit jezelf te halen! 

Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Je krijgt een coach die je gaat begeleiden en met wie je wekelijks een gesprek hebt. Samen bespreek je welke leerdoelen je wilt bereiken en kijk je terug hoe het is gegaan. 

Het Willem de Zwijger College heeft twee locaties

Daar bieden we verschillende vormen van onderwijs, waaruit jij een keuze kan maken die het beste bij je past.

Klik op de locaties en ontdek de verschillen!

© Willem de Zwijger College 2023