Groep 7/8

Brugklaskamp

Elk schooljaar gaan bijna alle brugklasleerlingen van beide vestigingen op reis naar verschillende plaatsen in Nederland. Kies jouw reis!

Sinds vorig jaar hebben we naast de bekende reizen naar Texel, Lommerbergen, Kempervennen, Hoog Vaals en Friesland ook een IJzeren-Willem-light voor de brugklassers georganiseerd. Samen survivallen, lekker in de natuur!

Bij alle reizen ondernemen we allerlei superleuke activiteiten. Voorbeelden daarvan zijn: zelf pizza’s maken en bakken, museumbezoek, dropping, survival, sporten als paardrijden, zwemmen, mountainbiken, zeilen, waterskiën, kanoën en bowlen. Wat we precies gaan doen, hangt af van wat er op de locaties mogelijk is. Zo gaan we bij de reis naar Friesland meer watersporten, terwijl bij de reizen naar Lommerbergen, Kempervennen en Hoog Vaals in de bossen en plaatsen in de buurt weer andere leuke dingen te doen zijn.

Voor de leerlingen die – om welke reden dan ook – niet meegaan op reis, organiseren we ook een leuk en gevarieerd programma. Met allerlei culturele en sportieve activiteiten in de westelijke Alblasserwaard zoals onder andere fietsen in de polder, kanovaren, museumbezoek en zwemmen. 

Aanmelden brugklaskamp

Aanmeldingsformulieren voor het brugklaskamp worden eind september in de klas uitgedeeld. Per bestemming is er plaats voor een maximaal aantal deelnemers. Daarom vragen we je om drie keuzemogelijkheden in te vullen. 

© Willem de Zwijger College 2023