Wie zijn wij

Het Willem de Zwijger College is een begrip in zowel Papendrecht als Hardinxveld-Giessendam en de wijde omgeving.

Generaties leerlingen en medewerkers hebben met veel plezier op de school geleerd, gewerkt en soms zelfs beide. Wij hopen nog vele generaties in de toekomst te verwelkomen.

Wij zijn een openbare school, dus wat je ook gelooft of vindt, je bent altijd welkom. De school lijkt zo op de wereld om haar heen, zodat je er ook goed kunt oefenen voor later. Met elkaar zijn we een school waar iedereen zich veilig voelt. We besteden hier in ons onderwijs en de begeleiding ook extra aandacht aan: openheid, toegankelijkheid, gelijkwaardigheid. Respect voor elkaar vinden wij heel belangrijk.

Twee vestigingen, maar toch één school

Het Willem de Zwijger College heeft twee locaties. Daar bieden we verschillende vormen van onderwijs, waaruit jij een keuze kan maken die het beste bij je past.

Klik op de locaties en ontdek de verschillen!

Locatie

Papendrecht

Locatie

Hardinxveld- 
Giessendam

Directeur

De school heeft één directeur: mevrouw E. (Esther) van Beelen.  

Medezeggenschapsraad 

De Medezeggenschapsraad (MR) heeft 16 leden: acht personeelsleden, vier ouders en vier leerlingen. De MR moet met, in het reglement en de wet vastgestelde zaken instemmen, wil de school het beleid uit mogen voeren. Over weer andere onderwerpen mag de MR advies geven. De medezeggenschap van de school is ook vertegenwoordigd in de bovenschoolse MR van OZHW.

Onderdeel van OZHW voor PO & VO

Het Willem de Zwijger College is onderdeel van Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor PO en VO (OZHW). OZHW is een onderwijsgroep die gevormd wordt door 25 openbare scholen in het basis- en voortgezet onderwijs in de regio Barendrecht, Ridderkerk, Zwijndrecht, Alblasserdam, Lekkerkerk, Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam. Het bestuur van OZHW stimuleert samenwerking tussen deze scholen en zorgt bijvoorbeeld voor goede gebouwen waarin het prettig leren en werken is. De scholen die aangesloten zijn bij OZHW hebben allemaal hun eigen karakter. En dat is bij De Willem ook zo. Lees hier meer over OZHW en waar wij voor staan.

© Willem de Zwijger College 2023