Locatie Papendrecht

Vmbo-Mavo brugklas

Heb jij een vmbo basis/kader advies?

Op De Willem kom je dan in de vmbo-mavo (vmbo tl) brugklas! In deze klas krijg je les op mavoniveau. Zo kan je ontdekken welke richting het beste bij jou aansluit. 
Heb jij een vmbo-tl advies? In overleg met jou, je ouders en je leerkracht van groep 8, kijken we of je in de vmbo-mavo of in de mavo-havo klas past.

Docenten

In de vmbo-afdeling willen we jou graag goed begeleiden. Een klein, betrokken docententeam geeft les aan de klassen 1 tot en met 4  in een vast gedeelte van het gebouw (vlak bij de praktijkruimten). Als leerling heb je te maken met minder docenten die meer vakken geven. Je ziet en spreekt je docenten dus vaker, daardoor kunnen ze jou gemakkelijker helpen en begeleiden als dat nodig is. 

Coaching in de vmbo/mavo dakpan-brugklas

Een van de docenten is jouw coach en aanspreekpunt. Je spreekt hem of haar vaak en ook tussendoor kan je altijd bij je coach terecht. Gaat het goed met je en kan jij meer vrijheid aan? Dan krijg je dat ook. Maatwerk dus! 
Het contact met je ouders is heel intensief. Samen met je coach presenteer je regelmatig aan je ouders wat er goed gaat, wat er beter kan en wat je plannen zijn.

Leshuizen

Het grote gebouw van De Willem in Papendrecht maken we voor de leerlingen kleiner en overzichtelijker door te werken in leshuizen. Het vmbo heeft een eigen gedeelte van het gebouw. Daar volg je ook de meeste lessen.  

© Willem de Zwijger College 2023