Nieuwsoverzicht

Eerst editie STO Techniek Belevingsdagen een daverend succes

februari 2023

Op een locatie waar je het nooit zal verwachten, namen zo’n 1.250 brugklassers deel aan een prachtig initiatief. 

Zeven regionale scholen uit de regio sloegen vanuit Sterk Techniek Onderwijs de handen ineen en organiseerden in de parkeergarage van LOKET in Zwijndrecht een interessant evenement. 

Waar? Ja, in de parkeergarage! Over belevenissen gesproken… Auto’s eruit, vegen en poetsen. Lampen, verwarming, sfeer, decoratie en signing er in. Dertig bedrijven kregen op deze manier de kans om hun eigen beursstand in te richten. Dit zag er indrukwekkend uit. Helemaal op het moment dat de – veilig met bussen afgeleverde – brugklassers hun intrede deden. Vol enthousiasme liepen de 12- en 13-jarigen over de beurs en maakten kennis en beleefden met name de sector techniek.

Dit was dan ook het doel van de STO Belevenisdagen: op jonge leeftijd belangstelling ontwikkelen bij zowel jongens als meisjes voor en de mogelijkheden ontdekken van een technisch beroep. Door dit op jonge leeftijd aan te bieden de instroom naar technisch onderwijs vergroten, met als uiteindelijke doel meer jonge mensen in de techniek aan het werk te krijgen.

Hoofdinitiatiefnemer Albert de Zwart - Project leider Sterk Techniek Onderwijs Noordelijke Drechtsteden vanuit LOKET Zwijndrecht – is net als de deelnemende bedrijven en honderden scholieren óók dolenthousiast: “Het was de afgelopen weken spannend. Een compleet nieuw initiatief op een niet alledaagse locatie. Ik word zo blij van de gezichten van de kinderen die in aanraking komen met (iedere mogelijke vorm) van techniek. Dit was een feestje voor iedereen!” Op de vraag of dit naar meer smaakt reageert Albert duidelijk: “Ik heb veel nieuwe contacten op gedaan en ondertussen een éxtra lijst van nieuwe enthousiaste bedrijven. Vanuit de verschillende scholen alleen maar positieve reacties ontvangen. We zouden bijna gek zijn om hier geen vervolg aan te gaan geven. Dus ja, de enige vraag is alleen wanneer de 2e editie plaats gaat vinden!”

De initiatiefnemers van de STO Belevingsdagen zijn de scholen LOKET, Griendencollege, Da Vinci Collega, Willem de Zwijger College en De Lage Waard. Organisatorische en communicatieve ondersteuning werd geboden door BURO RUW. Meer informatie en een sfeerverslag (video en foto) zijn terug te vinden via www.stobelevingsdagen.nl

Foto: Nancy Molly 

De 8 blije organistoren in beeld, v.l.n.r.:, Rob Gitz (Da Vinci), Albert de Zwart (Loket) , Edith van Belzen (Griendencollege), Marjola Vernooij (Willem de Zwijger), Gert Jan van der Molen (De Lage Waard), Rutger Hoogerwerf (BURO RUW), Leon van den Berg (Loket) en Anuschka Baan (Loket).

© Willem de Zwijger College 2023