Nieuwsoverzicht

Sportchallenge op de Willem verliep anders, maar het doel werd bereikt. kopie

12/07/2021

In schooljaar 2019/2020 wàs het plan de ‘24 uur Sportchallenge’ uit te voeren met alle leerlingen van de sportklassen en de dansklassen (Golden Army) van het Willem de Zwijger College in Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam. Maar toen gooide Corona roet in het eten….

Aan het begin van dit schooljaar ging de sectie LO weer met de voorbereiding van 24 uur sporten voor het goede doel aan de slag, namelijk het KWF. Bijna iedereen heeft wel een familielid of bekende, die met deze ernstige ziekte te maken heeft. Het idee was om aan het einde van het schooljaar 24 uur lang te gaan sporten op school. Dat etmaal zou bestaan uit allerlei sportclinics, die gegeven zouden worden door sportverenigingen, clinicaanbieders en andere sportlesgevers. 

In aanloop van het evenement zijn er visitekaartjes uitgedeeld aan alle betrokken leerlingen, die zij weer af konden geven aan eventuele sponsors. 

Ook is Golden Army naar de Meent geweest om daar door middel van een dans aandacht te vragen voor het evenement. 

Er zijn in die maanden voorbereiding ontzettend veel leuke, originele en gave acties opgezet door leerlingen en docenten. Al deze acties hebben ervoor gezorgd dat er een enorm bedrag is opgehaald, terwijl de oorspronkelijke challenge door Corona –en de daaraan verbonden restricties- niet door kon gaan. Het uiteindelijke resultaat mag er zijn: de KWF actiepagina is afgesloten en het prachtige bedrag van €13.042,– is overgemaakt.

Het Willem de Zwijger College is ontzettend trots op de sport- en dansklassen en het begeleidende team: “Alle deelnemers, betrokkenen en sponsoren ontzettend bedankt voor jullie fantastische inzet!”

© Willem de Zwijger College 2022