Nieuwsoverzicht

Leerlingen in debat!

februari 2022

Op maandag 7 maart 2022 gaan onze leerlingen, samen met leerlingen van De Lage Waard, in debat met lokale lijsttrekkers. Daar hebben ze zich goed op voorbereid! 

Het Jongerendebat vindt plaats in theater 'De Willem'. Doel van het debat is jongeren kennis te laten maken met debatteren en de lokale politiek. Tegelijkertijd is het debat voor politici een kans om te horen welke thema’s de Papendrechtse jeugd bezighouden. 

Achter de schermen bereiden leerlingen van beide scholen zich voor om de spreekwoordelijke degens te kruisen met lijsttrekkers van Papendrechtse partijen. De partijen reageerden enthousiast op de uitnodiging om met leerlingen in debat te gaan. Negen partijen hebben laten weten deel te nemen aan het debat: CDA, VVD, D66, PAB, Onafhankelijk Papendrecht, ChristenUnie, SGP, PvdA en GroenLinks.

Winnaar boodschappenspel bekend!

februari 2023

Woensdag 25 januari 2023 kon je tijdens het Open Huis in Papendrecht bij economie het aankoopbedrag van boodschappen raden. De economiedocenten van de Willem vonden het leuk om jullie een beetje prijsbewust te maken in deze dure tijden.

Nieuwe directeur Willem de Zwijger College

januari 2023

Willem de Zwijger College heeft met ingang van 1 januari 2023 Esther van Beelen als nieuwe directeur benoemd. Esther van Beelen volgt directeuren Aat van Genderen en Frans Bleumer op die de afgelopen periode zowel bestuurlijk als op directie niveau verantwoordelijk waren voor de school.

© Willem de Zwijger College 2023