Nieuwsoverzicht

Hoera, we mogen weer!

09/03/2021

Na de voorjaarsvakantie waren de leerlingen van het Willem de Zwijger College maar wat blij, om na een periode van tweeënhalve maand, eindelijk weer naar school te mogen gaan. Zo fijn om klasgenoten, vrienden en vriendinnen weer te zien. Veel prettiger om uitleg van een docent te krijgen en weer op die harde stoelen te zitten met je chromebook voor je op die kleine tafel.

De vestiging Hardinxveld-Giessendam telt 286 leerlingen. Er is te weinig plek in de school om al die leerlingen tegelijkertijd fysiek les te geven. Omdat wij 1,5 meter afstand moeten houden, ook in de lokalen, werken we met halve klassen.

De school heeft besloten om het eerste en tweede leerjaar te splitsen. ‘Deze leerlingen zijn dan de ene week drie dagen op school, de andere week twee dagen. Dat betekent dat ze vijf dagen in twee weken tijd naar school kunnen en fysiek onderwijs kunnen volgen’. De dagen dat ze thuis zijn volgen ze de lessen online.

Leerlingen uit het derde en vierde leerjaar volgen alle lessen op school, wij organiseren het voor de examenleerlingen op de manier waarop wij dat ook de afgelopen weken hebben gedaan. Het mooie is dat hierdoor geen achterstand is ontstaan.

We zijn blij om alle leerlingen weer op school te zien

© Willem de Zwijger College 2022