Nieuwsoverzicht

Gastspreker bij geschiedenis over de tweede wereldoorlog

december 2022

In mavo 4 nodigt mevrouw de Roo jaarlijks gastsprekers uit om over hun ervaringen tijdens de tweede Wereldoorlog te vertellen. Leerlingen zijn altijd erg geïnteresseerd en onder de indruk.

Het verhaal: de Joodse ouders van Peter Kahn zijn in 1933 uit Duitsland naar Nederland gevlucht. In 1936 wordt Peter geboren in Amsterdam. Op een dag wordt het gezin bij een razzia uit huis gehaald en per legertruck naar het Amstelstation afgevoerd. Peter is dan 6 jaar oud.

Het lukt zijn moeder, die vloeiend Duits spreekt, om hen vrij te praten, waarna het gezin direct onderduikt. Peter wordt hierbij gescheiden van zijn ouders en komt terecht in Renkum. Zijn duiknaam vanaf dat moment is Peter Kamp. Na verloop van tijd wordt Peter herenigd met zijn ouders. Samen vinden ze een onderduikadres in Amsterdam. Weer krijgt Peter een nieuwe duiknaam: Pieter Knaake. Tijdens de hongerwinter ervaart Peter wat het is om honger te lijden. Na de bevrijding wordt er in het gezin Kahn weinig over de oorlog gesproken.

Winnaar boodschappenspel bekend!

februari 2023

Woensdag 25 januari 2023 kon je tijdens het Open Huis in Papendrecht bij economie het aankoopbedrag van boodschappen raden. De economiedocenten van de Willem vonden het leuk om jullie een beetje prijsbewust te maken in deze dure tijden.

Nieuwe directeur Willem de Zwijger College

januari 2023

Willem de Zwijger College heeft met ingang van 1 januari 2023 Esther van Beelen als nieuwe directeur benoemd. Esther van Beelen volgt directeuren Aat van Genderen en Frans Bleumer op die de afgelopen periode zowel bestuurlijk als op directie niveau verantwoordelijk waren voor de school.

© Willem de Zwijger College 2023