Nieuwsoverzicht

Geslaagde Fancy Fair t.b.v. Oekraïense oorlogsvluchtelingen in Hardinxveld-Giessendam

juni 2022

De Fancy Fair bij het Willem de Zwijger College trof het met dit prachtige weer. Er waren verschillende activiteiten. Ook wethouder Arjan Meerkerk (SGP) bracht een bezoek aan de Fancy Fair.

De opbrengst gaat in z'n geheel naar de ruim tachtig Oekraïense oorlogsvluchtelingen die in het dorp verblijven. Zij krijgen een leuke en ontspannende dag aangeboden. De leerlingen afkomstig van de GSA groep wilden graag iets betekenen voor de bewoners uit Oekraïne. Hun enthousiasme heeft aanstekelijk gewerkt. De hele school was uiteindelijk betrokken bij de organisatie!

Strippenkaart

Voor jong tot oud waren er donderdagmiddag knutsel- en sportactiviteiten, er was muziek, spulletjes werden verkocht, er was een springkussen en een stormbaan. Ook konden kinderen zich laten schminken en er stond een ijs- en poffertjeskraam. De activiteiten konden worden ‘betaald’ met een strippenkaart.

Het initiatief voor deze Fancy Fair was afkomstig van de GSA groep. Elke maand komen deze leerlingen op school bij elkaar. Zij vinden dat iedereen op het Willem de Zwijger College de vrijheid moet hebben om te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of verantwoorden.

© Willem de Zwijger College 2023