Nieuwsoverzicht

D-bate van de Willem door naar NK Debatteren!!

16/03/2021

Vrijdag 12 maart deed het bovenbouwteam van het Willem de Zwijger College mee met het NK Debatteren voor Scholieren. Aan dit toernooi deden tijdens de voorrondes 64 scholen mee. Het was een intensieve online toernooidag, want vanwege alle coronamaatregelen kon het alleen online doorgaan. Het team deed het fantastisch en won beide debatrondes met hoge punten voor presentatie en argumentatie.

De stellingen waarover werd gedebatteerd waren:
- Leerlingen moeten per maand één mentale verlofdag opnemen
- Tijdens een economische crisis moet ontwikkelingssamenwerking stopgezet worden

 

Uiteindelijk bleek dat dit damesteam bij de beste 7 van deze ronde behoort en mag doorgaan naar de finale op 17 april. Hoewel D-bate van de Willem vaker succesvol was bij het Unicef Toernooi, Lagerhuis Debat en het Nationale Jeugddebat, is het niet eerder gelukt om deze finale te bereiken. Het is een prachtige prestatie van het team, bestaande uit Chris Heidstra, Romy van Wingerden, Sinem Durkut, Buse Erdogan en Anna Koejemans uit 4 en 5vwo.

Docente Eveline Bergwerf is al jaren de bezielende coach van D-bate.

Logisch dat De Willem super trots is op dit bovenbouwteam, want fysiek bij elkaar komen om te trainen was er de laatste tijd niet bij: alles online en dan is het echt lastiger om snel op elkaar in te spelen en ‘elkaar met argumenten om de oren te slaan’.

© Willem de Zwijger College 2022