Nieuwsoverzicht

CKV-dag vol leuke workshops en een theatervoorstelling

november 2022

Donderdag 17 november stond voor leerlingen van vmbo 3 en mavo 3 in het teken van culturele en kunstzinnige vormging. Tijdens de CKV-dag maakten de leerlingen kennis met de professionele wereld van kunst en cultuur door actief deel te nemen aan culturele activiteiten en daarop te reflecteren.

Leerlingen volgden diverse workshops, aangeboden door Kleinkunstig, waaronder rap, breakdance, vloggen, stage fighting (vechttechnieken zonder de ander te blesseren of pijn te doen, net zoals in films), grime (make-up voor drama, theater en film) en illustreren. Theatergroep Matrose verzorgde een theatervoorstelling en speelde hun stuk ‘Diehard Fairy’, een levenslustige voorstelling over het belang van rolmodellen en genderdiversiteit met verhalen uit alle hoeken van de wereld. Verhalen over mensen die zichzelf durven te zijn. Het stuk was een bonte verzameling van huilende jongens, vrouwelijke worstelaars en
voetballers op hakken. Van mensen die zich verkleden voor de liefde tot mensen die strijden voor de troon.

Een actieve en vooral leerzame dag voor de leerlingen van vmbo en mavo 3. De foto’s vind je terug op Instagram @willemdezwijger_ppd.

© Willem de Zwijger College 2023