Nieuwsoverzicht

Oekraïners dagje onbezorgd naar de Efteling dankzij leerlingen De Willem

oktober 2022

Om 62 Oekraïense vluchtelingen die in Hardinxveld-Giessendam wonen een onbezorgde woensdag in de Efteling te geven, hebben de leerlingen van het Willem de Zwijger College met een Fancy Fair tweeduizend euro ingezameld.

Het initiatief voor deze Fancy fair is afkomstig van de GSA groep. Elke maand komen deze leerlingen op school bij elkaar: zij vinden dat iedereen op de Willem de vrijheid moet hebben om te kunnen zijn wie ze zijn. Zij wilden graag iets betekenen voor de bewoners uit Oekraïne. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk en zo werd onder leiding van docente Roos de Lange en begeleidster van de GSA Wilma de Kluijver de hele school bij de organisatie betrokken.

https://www.hetkompashardinxveld-giessendam.nl/lokaal/maatschappelijk/869487/oekrainers-dagje-onbezorgd-naar-de-efteling-dankzij-leerlingen-

https://www.ad.nl/rivierenland/leerlingen-willem-de-zwijger-college-zamelen-geld-in-voor-uitje-voor-oekraiense-vluchtelingkinderen~a0e532ac/

Na het overhandigen van de waardecheque door Wilma aan de locatiemanagers Steven en Marjolein vertrok de bus rond 09.15 uur vanaf de opvanglocatie richting Kaatsheuvel.

© Willem de Zwijger College 2023