Nieuwsoverzicht

Finale plaats regiocompetitie scholen Bèta Challenge netwerk Zuid-Holland

april 2022

Donderdag 21 april 2022 vond de finale plaats van de regiocompetitie voor scholen van het Bèta Challenge netwerk Zuid-Holland in samenwerking met WIJ Techniek plaats. 

Voor deze finale waren leerlingen van het Willem de Zwijger College te gast bij IW-Zuid-Holland, die voor een perfecte ontvangst, een workshop bureaulamp maken en een rondleiding heeft gezorgd.

De opdracht: maak een ontruimingsplan voor een etage in een verticale woonwijk. Onze school werd vertegenwoordigd door 2 groepjes:

  • Sjors Jongbloeds en Lea Loku
  • Floris Panman, Mustafa Haj Hussein, Kristian Panajoti en Carlito Drevensek

Wij zijn hier een aantal weken met de mavo 2 klassen mee bezig geweest. De leerlingen hebben veel geleerd over brandveiligheid en de rol van een BHV’er. Deze informatie hebben zij gekregen door een gastles van het bedrijf KSO installaties, een rondleiding door onze school van onze eigen BHV'er (Henk Werkman) en een rondleiding door garage De Meent.

Er kan er maar 1 de winnaar zijn, dit keer waren wij dat niet… maar het groepje van Floris, Mustafa, Kristian en Carlito heeft wel de aanmoedigingsprijs gewonnen!

© Willem de Zwijger College 2022