Locatie Hardinxveld-giessendam

DE Learning Portal:

een digitale leeromgeving

De Learning Portal is een van de bouwstenen van gepersonaliseerd leren. Het is een leeromgeving waarin jij de leermiddelen en kennis kan vinden die je nodig hebt om je persoonlijke leerdoelen te behalen.

De portal is 24/7 beschikbaar voor jou en jouw ouders. Je werkt met een Chromebook, de zware boekentas is verleden tijd!

In de portal vind je alles wat je nodig hebt: het hele lesprogramma, het rooster, leerdoelen, oefeningen, je rapport en feedback op je toetsen. Er zijn heel veel keuze's waardoor je gepersonaliseerd kan leren.

 

Hoe gebruik je de Learning Portal?

Werken met ICT binnen gepersonaliseerd leren betekent dat je onderwijs kan krijgen dat beter aansluit op je persoonlijke wensen en omstandigheden. 

In de Learning Portal is per vak een duidelijke doelenstructuur aangebracht waarin je jouw eigen niveau kan kiezen. Het niveau wordt aangeduid met een kleur:

vmbo TL
   havo   
    VWO   

Onze leerlingen hebben de kleur rood als startniveau en als minimaal eindniveau.  
In het Learning Portal kan je tijdens je leerproces vrij bewegen tussen de verschillende niveaus. Kan je de lesstof gemakkelijk aan en zoek je wat extra uitdaging? Probeer dan eens een trede op wit. Gaat het even niet goed en heb je wat moeite met een onderdeel? Ga dan even naar oranje. Het is helemaal niet erg om een keer een onderdeel op dit niveau af te sluiten. Succeservaringen zijn belangrijker dan op je tenen lopen!

Voor ouders

Ook ouders krijgen inloggegevens van het Learning Portal.

Zij kunnen de vorderingen van hun kind hierop volgen en reageren op de verslagen die hun kind en coach maken na de coachgesprekken.

© Willem de Zwijger College 2023